DISCO-INFO

DISCO-INFO
DISCO-INFO
DISCO-INFO
DISCO-INFO

„Segédanyag a hivatásos és amatőr lemezbemutatók képzéséhez, vizsgájához és munkájához” – olvasható a negyedévenként megjelenő kiadvány címlapján. És mi van belül? Főleg külföldi együttesekről és énekesekről szóló cikkek, melyek vagy összegzik eddigi tevékenységüket, vagy az éppen aktuális produktumaikról (nagylemez, sláger, koncert, videoclip, stb.) adnak tájékoztatást. Mindez sok képpel színesítvem mert ehhez a műfajhoz a látvány is hozzá tartozik. Anyaggyűjtésünkhöz főleg angol, amerikai és nyugatnémet zenei szaklapokat és lemezismertetéseket használunk fel. Ezeket lefordítjuk, rendszerezzük és a leglényegesebb tényeket, érdekességeket felhasználva írjuk meg egy-egy együttes ismertetését. A még alig ismert feltörekvőktől a már több évtizedes világhírnévvel rendelkező sztárokról egyaránt írunk, feltéve, ha zenéjükkel, tevékenységükkel erre rászolgálnak. Foglalkozunk a legkülönbözőbb zenei irányzatok képviselőivel: slágerzene, rap, heavy metal, funky, rock és minden más helyet kap a DISCO-INFO-ban hozzávetőleg olyan arányban, amilyen súllyal a nemzetközi zenei életben részt vesznek.

A DISCO-INFO tehát a világ pop- és rockzenéjéről, illetve annak előadóiról, együtteseiről és énekeseiről ad átfogó képet. Sőt, hangot is! Az újság ugyanis egy hangkazetta melléklettel kerül kiadásra. Ennek a rendeltetése, hogy az írásban bemutatott együttesek zenéjéből adjon ízelítőt. A felvétel nem hi-fi minőségű, dehát a zeneszám-részletek és azok bekonferálása nem elsősorban hallószervek gyönyörködtetése céljából készül.

A DISCO-INFO (újság + kazettamelléklet) ára 250.- Ft. Ez nem kevés. Egy Bravot például 120.- forintért lehet megkapni. Ám a DISCO-INFO egy számához kb. 40 különböző zenei heti- és havilap tartalmát használjuk fel. A nyomdai kivitelezés – különösen  a hazai viszonylatban – rendkívül jó és gyors.

A DISCO-INFO-nak 1984-1996 között 44 száma jelent meg.DISCO INFO – 12 év diszkótörténelemKép előnézeteA DISCO INFO kistestvére, melléklete, kiegészítője volt a "Gyorsinfo".