groove

groove:

groovy:

  • kellemes, remek, divatos, dögös, izgalmas, pörgős;
  • megszokott, sablonos

GROOVE BOX MACHINES - THE GROOVEBOX DATABASE:

44 grooveboxes / drum samplers in database

Groovy

Groovy, outta sighta gascool—these words all became popularized in the 1960s as ways to refer to something that was quite amazing, impressive, spectacular. Cool has made a comeback in current language, but we think groovy just has a certain swanky sound, and we don't want it to go away!

A groove-os zene jó érzéssel tölt el, magával ragadja tested, lelket.

An infectious feeling of rightness in the rhythm, of being perfectly centered. This is a difficult term to define. A Medium Groove is a tempo of, say, 112, with a slinky or funky feeling

1. A general term that refers to the feeling of a musical performance, specifically to the feeling that all of the performers are performing in rhythmical and stylistic sync with one another. When a performance or an ensemble is "in a groove," all the performers are all playing in perfect sync and the music typically has a effortless and exciting sound.
2. A general term that refers to the act of performing a musical style (waltz, foxtrot, swing, funk, etc...) on the drums (typically drum kit) that the rest of the ensemble can follow. To "lay down a groove" means to perform a specific style in a manner that provides no doubt in the minds of the other performers as to the beat of the music, and when a performance is "in a groove," one can hear a solid rhythmic underpinning to the performance of a composition by the rhythm section.

.
.

Figyelmébe ajánljuk

Mi az a Jazzy Groove?
Egy új on-line fogható rádió, a 90.9Jazzy kistestvére. És nem csak azért, mert másfél évvel a nagytestvér után indult,
hanem mert a célközönsége is fiatalabb.

Miért volt erre szükség?

A jazz zene a 19. század végén indult el, és azóta számos válfaja vált ismerté. A 90.9Jazzy a 20 évek dixilandjétől a swingen
át számos részét bemutatja a jazznek, de a mai fiatalok közül sokan egy modernebb és maibb zenére és életstílusra vágynak.
Az Ő igényükre született meg a JazzyGroove. Egyébként az európai jazz rádiók többsége hasonló formátumot játszik.

Mi jellemzi a JazzyGroove-ot?
Fiatalos, könnyed (és főleg elektronikus zenei alapú) jazz zenék, a jazzfunk, a lounge, a jazzy-house világából. Többnyire ritmusos jazz zene, amely akár táncra is csábítja a hallgatót. (A Jazz a 40-es évekig tánczene volt. A JazzyGroove-val ezt a hagyományt is szeretnénk életre kelteni).
A fiatal közönség valószínűleg azt is örömmel fogadja majd, hogy a JazzyGroove-ban nincs reklám, hírek, vagy műsorvezető, amely megszakítaná a zenefolyamot.

Hogyan érhető el a JazzyGroove?
A 90.9Jazzy főoldalán. A lap jobb felső részén a Jazzy rádióhallgatás ikon mellett megtalálható a JazzyGroove rádióhallgatás ikon is. Katt rá!

Tamás megjegyzései: