dubstep

dubstep
dubstep
dubstep

Nehéz jól leírni, behatárolni mi is a dubstep.
Eredetét tekintve a londoni feketék underground tánczenei stílusából alakult ki, a 2step garage-ból. A 2step garage fokozatosan elvesztette R'n'B-s jellegét és egyre több "tér" maradt a basszusok kibontakozásának, miközben magába olvasztotta a jamaikai dub zene vibráló, lüktető atmoszféráját.
Később több elektronikus zenei műfaj elemeit is magába olvasztotta, így a mai dubstep lényege a szokatlan ritmikai és zenei struktúrákban rejlik, mely a dub zene belassult hangulatát mégis magán viseli.
Ez a kapocs a Horsepower Productions régi zenéi és a mai darabok között, ez a kapocs amely összeköti a Boxcutter experimentalba hajló cuccait, Maláék minimialista nu dub-jait, Distance drumandbass-es basszusokkal operáló egyedi stílusát, Shackleton sok munkát magában rejtő; konga-bongákból felépülő; veszett drumpattern-programozását és VexD elmebeteg electronikáját egyaránt, de sorolhatnánk még.

(Forrás: dubstep.hu)

Magnetic Man: Dubstep's first supergroup & a brief history of dubstep►
.

Tamás megjegyzései: 
<br /><span><a href="http://www.myspace.com/mediahackmusic"><font color="#003399">www.myspace.com/mediahackmusic</font></a></span>