Mûvészetek Palotája

A Ludwig Múzeumnak, a Hagyományok Házának és az ország legnagyobb, 2000 személyes hangversenytermének ad otthont.
A koncertterem hangzásáról a világ legjobb akusztikai cégének tartott amerikai Artec híres elnöke, Roussel Johnson gondoskodott, aki a New York-i Carnegie Hall, vagy a luzerni hangversenyterem hangzásával vívott ki nagy elismerést.
A terem változtathatósága lehetõvé teszi, hogy a különféle zenei stílusokhoz, különféle akusztikai környezetet lehessen teremteni.
A koncertterem nagyon finom íves formákból alakult ki, de a klasszikus cipõs doboz alakú, nagy 19. századi hangversenytermek arányait és beosztását képviseli.
A tervezö Zoboki Gáborszerint amit a szem szeret, azt a fül is. Ilyenek a szögletes, hegyes látványok és formák. A hang szereti, ha olyan felületeken mozoghat, ahol a hangenergia könnyedén szét tud szóródni.

A Mûvészetek Palotájának büszkesége Európa legnagyobb és egyben a legrégibb (idõszámításunk elõtti harmadik századból származó) koncertorgonája.
A 38 tonnás orgona hatezer-nyolcszáznégy síppal (a tízméterestõl az egészen apró, nyolc milliméteresig) és ötemeletes klaviatúrasorral rendelkezik.