bestseller

Óriási, (közönség)siker, üzlet, nagy példányszámban, jelentõs haszonnal eladott kulturális termékekre (könyv, mozijegy, stb.) vonatkozó, mûvészi értéktõl független, elõitéletekkel terhes jelzõ.
Hasonló, de nem teljesen azonos a helyzet a zene-, illetve lemeziparban. Itt inkább a best selling vagy biggest selling kifejezést alkalmazzák, ami egyértelmüen és számszerûsítve a legtöbb példányszámban eladott lemezt, illetve az eladási listán az esõ helyet jelenti. Tehát azonos kategóriában több bestseller lehet, de best illetve biggest selling csak egy. ›aranylemez, platinalemez, chart, sláger
Néhány példa:
A legtöbb példányban eladott filmzene ("The best-selling movie sound track") több, mint 30 millió példánnyal a Saturday Night Fever (USA, 1977) lett.
A "Biggest-Selling Christmas Song" 100 millió (!) eladott lemezzel Bing Crosby White Christmas címû karácsonyi dala.
51 millióan vették meg Michael Jackson "Thriller" (nyolc Grammy díjas) albumát
Természetesen a klasszikus zenében is vannak rekordok: A "The best-selling classical album" kategóriában a három tenor (José Carreras, Plácido Domingo és Luciano Pavarotti) In Concert címû albuma 10.5 million példánnyal (az 1990 júliusi felvételt követõ tíz év alatt).